Български пощи

200 x 110

Фонд "Социална закрила"

Проекти по ОПАК

1OPAC

ОП Развитие на човешките ресурси

"Социална подкрепа за семейна заетост"

1logoЕSF

Местна инициативна група

"Готови за успех"

logo-bg-right

ПРСР 2014-2020 г.

logo bg right no back

ouchgora

За трета поредна година учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Черна гора работят по Проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

През учебната 2013-2014 г. в училището са сформирани: клуб „Приказен свят“, клуб „Кулинарни изкушения“, ателие „Направи си сам“ и ателие „Цветна палитра“, с цел осмисляне свободното време на децата и професионалното им ориентиране.
По покана на РИО- Стара Загора, в навечерието на един от най – светлите празници – 24 май, учениците от ателиета „Цветна палитра“ и „Направи си сам“ организираха изложба в сградата на инспектората.
В представените фотосесии „Полъх от миналото“, „ Среща във вълшебната гора“, „Погледи“ и „Емотикони“ , учениците се превъплъщават по своеобразен начин в образи от миналото и настоящето. Те придобиват творческо самочувствие и усет към художествената фотография, като вид изкуство.

Според Радостина Петкова – ръководител на ателие „Цветна палитра“ , сътворените детски рисунки и колажи не изискват специални художествени умения. Тя предлага на участниците в ателието да използват различни художествени техники и творческата си фантазия, с които да постигат бърз и ефектен резултат.

Положителните отзиви от изложбата създадоха у малките художници чувство на удовлетвореност от постигнатото и нов творчески заряд.
Всички участници по проект „УСПЕХ“ очакват с нетърпение новото предизвикателство за изява на ХІ Детски ромски фестивал „Отворено сърце“, който ще се проведе в периода от 06.06. до 08.06.2014г. в град Велико Търново.