Български пощи

200 x 110

Фонд "Социална закрила"

Проекти по ОПАК

1OPAC

ОП Развитие на човешките ресурси

"Социална подкрепа за семейна заетост"

1logoЕSF

Местна инициативна група

"Готови за успех"

logo-bg-right

ПРСР 2014-2020 г.

logo bg right no back

Община Братя Даскалови за втора поредна година организира празник на етносите под наслов: „Светът е хубав, защото е шарен“.

На 17.04.2014г. обновеният „Културен център“ в село Черна гора отвори врати за децата от общината. Те изразиха чрез стихове, рисунки, песни и танци своето толерантно отношение към хората от различни етноси.

ОУ“Свети свети Кирил и Методий“ с. Черна гора, в ролята на домакин на празника, представи изложба от рисунки и предмети, изработени в часовете за извънкласна дейност по проект „УСПЕХ“. Проявеният интерес от страна на гостите към изложените модели и фотоси изпълниха с гордост талантливите художници от ателие „Цветна палитра“ и сръчните майстори от ателие „Направи си сам“.

Учениците от клуб „Приказен свят“ по проект „УСПЕХ“ потопиха присъстващите във вълшебния свят на приказките. Съвременното звучене на „Случка в горската дъбрава“ и „Пепеляшка“ приятно изненадаха присъстващите и създадоха много настроение. Малките актьори и техният ръководител Дора Рашева, получиха заслужени аплодисменти.
Участниците от ОУ „Пейо Крачолов Яворов“ с. Гранит, ОУ „Георги Сава Раковски“ с. Партизанин и ОУ“Христо Ботев“ с. Оризово бяха подготвили пъстър букет от български народни песни, драматизации по ромски приказки, поетична програма от стихове на ромския поет Усин Кирим, руски цигански романс и танци.

Малките танцьори от ОДЗ „Детелина“ с. Оризово грабнаха сърцата на публиката с огнени танци в латино ритъм.
Толкова пъстрота, усмивки и радост в очите на малки и големи!

Присъстващите гости - представители на община Братя Даскалови изразиха своето задоволство от подготовката и провеждането на празника и обявиха, че 24 май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е един чудесен повод за нови изяви.